Logg inn:

Bestemor er død. Nesten.
Kjell Gustumhaugen, Onsdag 12. januar 2015.

Bestemor har havnet på sykehus. For 7-åringen er det en kamp på liv og død.

Samtalen om liv og død svever over kveldsskivene med gulost. Til tross for kveldens alvorlige tema preges samtalen av letthet. Spørsmålene er direkte og kommer uten innpakning. I lufta ligger ingen bekymring, kun ønsket om å få svar på det ene store spørsmålet.

– Kan hun dø?

Når mennesker som står barn nærme blir syke, er det ett spørsmål som er større enn alle andre. Ett spørsmål som får alt annet til å krympe i betydning. Ett spørsmål som må ha svar. Ett spørsmål som ikke kan forbli ubesvart. Og det er dette spørsmålet husets yngste nå jakter svar på.

– Kan hun dø?

– Bestemor skal ikke dø. Hun har bare veldig, veldig vondt i ryggen, sier mor.

– Men kan hun dø?

– Det er ikke farlig å ha vondt i ryggen.

– Men kan hun dø?

– Man dør ikke av å ha vondt i ryggen.

– Men kan bestemor dø?

I 7-åringens hode foregår en intens scanning av konsekvenser ved et eventuelt dødsfall. Primærkilden til helgebesøkenes ubegrensede og ubetingede tilgang på varme fang, umiddelbar oppmerksomhet og godsaker fra morgen til kveld står i hennes øyne i fare for å si farvel.

– Åh nei! Hvis bestemor dør kan hun ikke lage pannekaker til meg!

Svaret fra mor er ikke godt nok. Hun ber om å få snakke med hovedpersonen selv. Henter telefonen. Spør om sifrene. Slår nummeret. Venter på svar.

Når hun er ferdig legger hun fra seg telefonen og tar en slurk melk.

– Hvordan gikk det? Kommer bestemor til å dø?

– Jada! Men ikke akkurat nå. Kan jeg få en skive til?

KOMMENTARER
Rask lån!   Trenger du et lån? Dette er din sjanse til å få et lån fra vårt selskap til en rente på 1,7%. Våre lån er forsikret og garantert. Kontakt oss i dag, med nødvendig beløp Email: bonnet.microfinance@gmail.com
01.07.19

Delta i diskusjonen
Om bloggen:
Gjennom ærlige beskrivelser deler Kjell Gustumhaugen små, men store øyeblikk fra livet som pappa, barnehagelærer og miljøterapeut. Viktige ingredienser er egen sårbarhet og utilstrekkelighet under tanken om at barna selv er de beste veiviserne
Antall visninger:
706146
Følg bloggen:
Kjell Gustumhaugen
Epost: kjgustum@online.no
Miljøterapeut og forfatter Kjell Gustumhaugen har gitt ut bøkene ”Blant hjertevarme og utilstrekkelighet” og "Miljøterapeuten". Han har tidligere jobbet som pedagogisk leder i barnehage.