Logg inn:

Hver dag gjør du den viktigste jobben
Kjell Gustumhaugen, Torsdag 4. desember 2014.

Den viktigste jobben er ikke én stor jobb. Den viktigste jobben består av mange små biter. 

Som å varme den flaska med melk når klokka viser 03.36. Som å pakke flaska inn i den tjukkeste raggsokken og legge den under dyna slik at den er varm til om litt fordi den lille kroppen sovnet igjen mens du var nede.

Som å pludresnakke og bruke hele ansiktet i det finmaskede samspillet over stellebordet mens du har lagt tiden vekk. Som å la de små føttene finne sin plass nederst mot magen din og kjenne at bena spennes mens du forsiktig tar tak i Michelin-armene så de 40 ukene med levd liv kan komme seg opp på egne bein.

Som å slippe taket, men ikke blikket når hun på sin firehundrede og første dag i livet reiser seg og går. Som å blåse forsiktig på panna når stuebordet stod i veien.

Som å si nei og stå ved det når viljen har vokst seg større. Som å tåle det pinlige øyeblikket hvor du må ta henne under armen og gå ut av butikken fordi samarbeidsviljen gikk i lås foran hyllene med godteri.

Som å levere henne i pysjen fordi det rosa perleskjørtet ikke gjør seg når det er skidag i barnehagen. Som å la krangelen ligge når dere spiser middag og heller høre på alt hun har å fortelle.

Som å kysse henne på panna og hviske god natt samtidig som hun forsvinner inn i drømmen hvor hun endelig har ski på beina og rosa perleskjørt rundt hoftene. Som å legge fram skjørtet til morgenen etter.

Som å gå over til naboens hus og få henne til å si det vanskelige ordet unnskyld til bestevenninnen fordi forskjellen på mine og dine ting uansett må læres. Som å gå videre når unnskyld er sagt.

Som å stå imot påstandene om at alle andre har det. Som å ta den store Afrika-praten og dempe alle kravene fordi det er viktig at de store verdiene kommer på plass. 

Som å nyansere oppfatninger og benevne ting hun gjør uten å påpeke feil. Som å bygge selvbilde uten andre verktøy enn deg selv.  

Som å skjønne at du har fått tenåring i hus og la henne være i fred. Som å mase litt likevel fordi hun innerst inne skjønner at du vil godt.

Som å insistere på at det ikke er lurt med Converse i januar. Som å la henne gjøre som hun vil, men i hvert fall vite at du har sagt det.

Som å stå der uansett selv om hun slenger igjen døren og sier at hun hater deg. Som å ikke minne om hva hun sa når hun kommer ut igjen. 

Som å ikke si noe når hun får egne barn fordi du stoler på at den jobben du selv gjorde har talt for seg.  

DIN KOMMENTAR
 
 
 
Om bloggen:
Gjennom ærlige beskrivelser deler Kjell Gustumhaugen små, men store øyeblikk fra livet som pappa, barnehagelærer og miljøterapeut. Viktige ingredienser er egen sårbarhet og utilstrekkelighet under tanken om at barna selv er de beste veiviserne
Antall visninger:
706151
Følg bloggen:
Kjell Gustumhaugen
Epost: kjgustum@online.no
Miljøterapeut og forfatter Kjell Gustumhaugen har gitt ut bøkene ”Blant hjertevarme og utilstrekkelighet” og "Miljøterapeuten". Han har tidligere jobbet som pedagogisk leder i barnehage.